'Fietsprofessor' Marco te Brömmelstroet benoemd tot hoogleraar

dinsdag 16 april 2019
timer 1 min

'Fietsprofessor' Marco te Brömmelstroet is benoemd tot hoogleraar Urban Mobility Futures aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Te Brömmelstroet is sinds 2009 als universitair hoofddocent Urban Planning verbonden aan de UvA. Hij is oprichter en wetenschappelijk directeur van het Urban Cycling Institute dat deel uitmaakt van het Centre for Urban Studies. Het instituut leidt onderzoek naar de wederzijdse relaties tussen fiets, maatschappij en steden en is actief betrokken bij de internationale verspreiding van Nederlandse fietskennis.
Te Brömmelstroet is betrokken bij verschillende Europese projecten om de Nederlandse fietskennis te delen.

Lees hier meer over de leerstoel.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

We zijn in discussie met gemeente Ede over de bereikbaarheid van de te bouwen basisschool in de woonwijk Elias Beeckman. Het verkeer buiten de woonstraten houden ja door een stopplaats langs de Generaal Hacketlaan (Parklaan) aan te leggen. We willen graag de mening van professor Te Brőmmelstroet hierover vernemen.

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.