Fietsersbond: 800 miljoen extra nodig

donderdag 18 juli 2019
timer 1 min

Om de klimaatdoelen te halen en de fiets vooral op regionale routes als volwaardig alternatief te benutten is 800 miljoen euro aan extra investeringen nodig, stelt de Fietsersbond.

De benodigde investeringen komen naast de reserveringen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

De investeringen bestaan uit investeringen in bredere fietspaden, extra fietstunnels en extra fietsbruggen. De Fietsersbond wil zowel de doorstroming als de verkeersveiligheid bevorderen en op regionale fietsroutes ook snelle fietsers toelaten. Door te investeren in de kwaliteit van regionale fietsroutes kan de actieradius voor woon-werkverkeer opgerekt worden naar boven de 20 km

De inventarisatie waaruit de benodigde extra investeringen blijken is uitgevoerd door lokale en provinciale vrijwilligers van de Fietsersbond. De regionale routes die samenvallen met MIRT-projecten en het programma vervanging en renovatie zijn buiten beschouwing gelaten. Investeringen in deelfietssystemen, stallingen en overstaphubs zijn ook nog niet mee genomen in deze eerste inventarisatie.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.