Eerste editie Zorgsaamwonen Congres tekent de toekomst van wonen, zorg en welzijn.

vrijdag 20 september 2019 Marcel Slofstra 12x gelezen

Hoe willen kwetsbare burgers wonen? Wat verwacht de een van de ander? Welke woningen moeten worden gebouwd en hoe richten we de woonomgeving in om langer thuis wonen door kwetsbare groepen mogelijk te maken? Hoe organiseer je processen die daarvoor nodig zijn?

Het antwoord op deze alsmaar relevanter wordende vragen krijg je op het ZorgSaamWonen Congres op maandag 25 november in Rotterdam. Op dit unieke evenement komen professionals uit het fysieke en sociale domein in wonen, zorg en welzijn bij elkaar. Het congres verbindt de wereld van architecten, bouwers, beheerders, ontwikkelaars, met die van lokale, regionale en provinciale overheden, zorginstellingen, dienstverleners, GGZ, en woningbouwcorporaties. Hierbij richt het congres zich op drie pijlers:

1) Vitaal Ouder Worden;

2) Wonen en Woonomgeving;

3) Omzien naar Elkaar.

Rondom deze pijlers biedt het congres een praktische insteek. Met onder andere drie safari’s (projectbezoeken op locatie) en een reeks van acht sessies waarin ervaringen en lessen uit de praktijk uit het fysieke en sociale domein integraal worden toegelicht.

Gastheer van het ZorgSaamWonen Congres is Gemeente Rotterdam.

Tijdens deze eerste editie van het Zorgsaamwonen congres wordt het nieuwe platform Zorgsaamwonen officieel gelanceerd. Samen met haar kennispartners wil Acquire met dit platform een structurele bijdrage leveren aan het ontwikkelen en delen van kennis en het verbinden van professionals en organisaties in één community vanuit het fysieke en sociale domein. Door op dit platform de inhoudelijke pijlers van het congres structureel te blijven bedienen kunnen we de gezamenlijk opgestelde versnellingsagenda 2030 realiseren.

Benieuwd naar het hele programma en de vele topsprekers van dit congres? Bekijk deze dan snel op http://www.zorgsaamwonencongres.nl/

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 8 van 383

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 8 van 383

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.