De oogst van Talks en Walks op Walk21 in Rotterdam

donderdag 10 oktober 2019 Nettie Bakker 103x gelezen

De wereldwijde kennis, kennissen en ervaringen over lopen ontmoetten elkaar op Walk21. Het internationale voetgangerscongres streek dit jaar neer in Rotterdam. Meer dan honderd voetgangersexperts uit Nederland maakten er kennis met experts uit het buitenland en andersom. Ze doen daarmee recht aan het thema: ‘Walk the talk’, of zoals vice-burgemeester van Rotterdam Judith Bokhove de tweede congresdag opende: ‘Lets start talking about the walking.’
Loco-burgemeester Judith van Bokhove en binnenstadsmanager Monique Zwinkelsvoeren een 'walkshop' aan en brengen nóg meer groen in de stad.

Loco-burgemeester Judith van Bokhove en binnenstadsmanager Monique Zwinkelsvoeren een 'walkshop' aan en brengen nóg meer groen in de stad.

Rotterdam is een van vele internationale steden die werk maken van voetgangersbeleid. De stad toont de congresgangers in een korte film niet alleen grote infrastructurele projecten, maar ook kleine, menselijke projecten die bijdragen aan lopen, zoals huisarts Matthijs van der Poel die met zijn patiënten een wandelafspraak heeft, of ‘buurtvader’ Mohammed el Koubae, die een wandelinitiatief van vrouwen ondersteunt. Bekijk de Rotterdamse loopsuccessen .

Het congresprogramma stond bol van Walks en Talks. Een opvallende Nederlandse bijdrage aan lopen was de lancering van het platform Ruimte voor Lopen. Na veel en intensief voorwerk steunen meer dan 30 organisaties dit platform, waaronder Mens en Straat. Ook Wim Bot van de Fietsersbond reageert op het Platform door het bondgenootschap te benadrukken tussen lopen en fietsen. Maar legt ook de nadruk op de toegevoegde waarde die beide modaliteiten hebben. Lees hier de blog van Wim Bot.  

Op de congressite vindt u filmverslagen van de verschillende ‘walks’ en ‘talks’op de congresdagen. Bekijk hier een foto-overzicht.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 8 van 389

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 8 van 389

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.