'De discussie met elkaar niet uit de weg gaan'

woensdag 16 januari 2019
timer 2 min

Waar Nederland de afgelopen jaren vooral bekend stond als land waar intelligente transportsystemen (ITS) worden getest, in 2019 gaan we die innovaties juist toepassen in de praktijk. Dat vertelt Marije de Vreeze, manager ITS Netherlands bij Connekt. “We moeten meer naar buitenlandse voorbeelden kijken en de discussie met elkaar niet uit de weg gaan. We kunnen van elkaar leren.”

In de mobiliteitswereld ziet De Vreeze de verhoudingen van het maatschappelijk debat doorklinken: mensen nemen een standpunt in en vermijden de discussie. Terwijl we volgens De Vreeze juist de discussie meer moeten aangaan op basis van de feiten: “Daarmee creëren we begrip voor elkaar.”
 
Impact maatregelen in kaart brengen 
De Vreeze vertelt dat Connekt, een netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen, juist wél op basis van die feiten de discussie aan wil gaan, door de impact van maatregelen in kaart te brengen en ontwikkelingen meetbaar te maken. 
 
Begin oktober verstuurde minister Van Nieuwenhuijzen de brief ‘Smart mobility Dutch reality’ naar de Tweede Kamer. Daarin stond dat Nederland zich internationaal heeft opgewerkt tot koploper in het veld van de smart mobility en zich de huidige kabinetsperiode meer wil richten op het toepassen en het gebruik ervan in de bestaande praktijk.

Lees hier het hele interview met Marije de Vreeze uit het Trendboek Mobiliteit 2019.

 
Auteur: Redactie

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.