De CVN gaat nog even door

woensdag 11 december 2019
timer 2 min
“Voetgangers zullen te zijner tijd worden gedetecteerd via een chip in hun hoofd”, verwacht een van de deelnemers aan het minisymposium ‘50 jaar CVN’ - Contactgroep Verkeersregeltechnici Nederland – tijdens de Vakbeurs Mobiliteit in Houten op 27 november. “Maar dat wordt dan wel een CVN-chip”, voegt de CVN-er snel aan toe.

50 jaar Contactgroep Verkeersregeltechnici Nederland was aanleiding voor een minisymposium en een diner voor leden en ex-leden. En ex-leden waren er. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers leek in de buurt te komen van de leeftijd van de Contactgroep zelf. Veel gepensioneerde verkeersregeltechnici kwamen naar Houten voor het symposium, voorafgaand aan het diner.   

Nut
CVN-voorzitter Erik Jongenotter leidde de bijeenkomst en liep in vogelvlucht door 50 jaar CVN-geschiedenis, tot aan de dag van vandaag en de toekomst aan de hand van discussievragen. De historische kennis werd gecheckt met vragen als: ‘Wie was de eerste voorzitter van de CVN?’ Het goede antwoord: Jan van Dorp van de gemeentepolitie Rotterdam. De laatste vraag aan het publiek was: ‘Blijft de verkeersregelkundige bestaan?’ en daaraan gekoppeld: “Hoe lang zal de CNV zijn nut nog kunnen bewijzen?’

Club
“Je zult altijd een club nodig hebben om dingen te standaardiseren”, zegt iemand. “We moeten ervoor zorgen dat er kennis blijft bij wegbeheerders”, benadrukt een ander, waarop Erik Jongenotter zelf besluit: “Het is goed dat er een club blijft waar je eerlijk en open kunt discussiëren. De CVN gaat dus nog even door.”

 De CVN is sinds 1969 een informele netwerkorganisatie voor verkeersregeltechnici. Verkeersregeltechnici worden op basis van hun persoonlijke deskundigheid en kwaliteiten gevraagd lid te worden en spreken in de CVN-bijeenkomsten op persoonlijke titel. Leden zijn werkzaam bij zowel wegbeheerders (grote en middelgrote gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat), adviesbureaus. De CVN verspreidt kennis onder haar leden door ideeën en ervaringen uit te wisselen op het gebied van de verkeersregeltechniek. De leden streven ernaar om oplossingen te standaardiseren.

 Meer informatie: www.cvn.nl

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.