CROW en SWOV starten met gezamenlijke aanpak verkeersveiligheid

dinsdag 23 april 2019 Marcel Slofstra 313x gelezen

CROW en SWOV starten in mei met regionale bijeenkomnsten om lagere overheden te ondersteunen bij het verhogen van de verkeersveiligheid.

Het aantal verkeersdoden is vorig jaar met elf procent gestegen. “Helaas laat dit zien dat verkeersveiligheid een topprioriteit is die we samen aan moeten pakken”, aldus CROW-directeur Pieter Litjens. 
 
Bijeenkomsten 

CROW en SWOV starten in mei met een serie regionale bijeenkomsten ter ondersteuning van provincies, regio's en gemeenten op het gebied van verkeersveiligheid. De eerste bijeenkomst is op 9 mei in Brabant. Tegelijkertijd lanceert SWOV hiervoor een nieuwe website.
 

SPV 2030
Afgelopen december werd het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 samen met de minister van Infrastructuur en Waterstaat en bestuurders van provincies en gemeenten gepresenteerd met de ambitie om te streven naar nul verkeersslachtoffers. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de uitvoering van het plan, waaronder het opzetten van een gezamenlijk kennisnetwerk van CROW en SWOV dat provincies, gemeenten en vervoerregio’s  helpt bij het in kaart brengen van de risico's op hun wegen. 

 
Samenwerking SWOV en CROW
SWOV en CROW zorgen samen voor informatie die gemeenten, provincies en regio’s kunnen gebruiken voor hun risicoanalyses. De nieuwe website en het in te richten Infopunt SPV zijn het hart van het Kennisnetwerk dat de komende vijf jaar steeds verder zal worden uitgebreid. 

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.