Ben Pon overleden

dinsdag 1 oktober 2019
timer 1 min

'Mr Porsche' Ben Pon is op 30 september overleden. Hij was van 1965 tot en met 1988 directeur bij Pon Porsche Import. Ben Pon was de zoon van Ben Pon sr, oprichter van Pon Holdings. Ben Pon is 82 jaar geworden.

Ben Pon werd in 1936 geboren in Leiden. Hij zette zich onder andere actief in voor de verzelfstandiging en professionalisering van de Nederlandse Porsche-activiteiten en de uitbreiding van het dealernetwerk. Met name bij de Porsche-activiteiten van dealerbedrijf Autopon in Amsterdam was hij nauw betrokken.

Ben Pon was ook de oudste nog in leven zijnde Nederlandse Formule 1-coureur. De hoofdtribune langs de start/finish van de GP van Zandvoort is omgedoopt tot de 'Ben Pon Tribune.'


 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.