ANWB: Fiets steeds interessanter dankzij snelfietsroutes

woensdag 17 april 2019
timer 1 min

De ANWB heeft negen bestaande snelfietsroutes onderzocht op snelheid en veiligheid. Om te onderzoeken of de snelfietsroutes echt zo efficiënt zijn nam de ANWB de proef op de som door een elektrische auto het tegen een elektrische fiets op te laten nemen.

Snelfietsroutes zijn het alternatief voor de auto, vooral voor woon-werkverkeer. De ANWB organiseerde een proef tussen een elektrische auto en een elektrische fiets op het traject tussen Leiden De Vink en Den Haag Mariahoeve.

Test fietssnelwegen

De ANWB Kampioen onderzocht negen bestaande fietssnelwegen door deze te fietsen en gebruik te maken van videobeelden, gps, meetapparatuur en digitale kaarten. Er is daarbij gekeken naar breedte, type wegdek, belijning en gevaarlijke situaties bij kruispunten, bochten en wegversmallingen. In het onderzoek is vierhonderd kilometer fietssnelweg befietst.

Er bleek al eerder dat snelfietsroutes niet allemaal even veilig zijn.

Bekijk hier de resultaten van de ANWB-snelheidstest.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.