Advies commissie stikstofproblematiek: niet alles kan

donderdag 26 september 2019 Marcel Slofstra 241x gelezen

Het adviescollege stikstofproblematiek, onder leiding van Johan Remkes, heeft het eerste rapport met aanbevelingen rondom de problemen met het Programma Aanpak Stikstof (PAS) gepubliceerd onder de titel 'Niet alles kan'.

Een van de voorlopige conclusies is dat de maximumsnelheid op snelwegen omlaag zal moeten. Ook de veeteelt zal niet aan sanering ontkomen.

 

Het rapport is het eerste deel van het stikstofadvies; het tweede deel volgt begin volgend jaar.

 

Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) was bedacht om de stikstofuitstoot van projecten ná uitvoering te kunnen compenseren. De Raad van State besloot echter eerder dit jaar dat het PAS onrechtmatig was en niet meer gebruikt mag worden als basis onder (bouw)vergunningen.

 

Veel projecten komen hiermee in de problemen. Zo is de opening van Lelystad Airport uitgesteld en is de uitspraak van de Raad van State al aanleiding om op verschillende plekken de maximumsnelheid te verlagen.

 

Herbert Korbee schreef eerder zijn visie over het PAS.

 

Het rapport is hier te downloaden.

 

 

Nationaal Verkeerskundecongres
Op donderdag 31 oktober is de provincie Zuid-Holland gastheer van het Nationaal Verkeerskundecongres, al 10 jaar een begrip in de mobiliteitswereld. Dit allround congres biedt zowel nieuwe vakkennis, volgt vakontwikkelingen op de voet en vertaalt dit naar actuele en toekomstige competenties van de vakprofessional.

Komt u ook meepraten over úw vakgebied, op 31 oktober in Den Haag?
Lees hier meer.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.