Achmea sluit zich aan bij ERTICO-ITS MaaS-alliantie

woensdag 27 maart 2019
timer 2 min
Al
Als eerste Nederlandse verzekeringsmaatschappij sluit Achmea zich aan bij de MaaS-alliantie van ERTICO-ITS. Als onderdeel van de MaaS Alliantie zal Achmea kennis delen met sectorpartners, universiteiten en overheidsinstellingen.

De publiek-private samenwerking werkt aan een duurzame transformatie van mobiliteitsconcepten. De consument schat niet langer vervoersmiddelen aan, maar investeert in flexibele mobiliteit.
De MaaS-alliantie in kwestie is een initiatief van ERTICO-ITS Europe. Binnen de MaaS Alliantie bundelen partijen uit de onderzoekswereld, de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven de krachten.

Eerste Nederlandse verzekeraar
Achmea heeft zich als eerste Nederlandse verzekeraar aangesloten bij de internationale alliantie Mobility as a Service (MaaS). Deze publiek-private samenwerking werkt aan een duurzame transformatie van mobiliteitsconcepten. Daarbij investeert de consument niet langer in transportmiddelen, maar koopt hij mobiliteit in. Andere partners van MaaS zijn onder meer het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Siemens.

Bijdragen aan de toekomst

Robert Otto, lid van de Raad van Bestuur van Achmea: "Innovatie rond mobiliteit is voor onze klanten op tal van gebieden relevant. Deelnemen aan de MaaS Alliantie biedt ons kansen om bij te dragen aan de mobiliteitsmodellen van de toekomst. De toekomst van mobiliteit wordt bepaald met inbreng van vele partijen. Gegevens delen via platforms is de beste manier om met partners strategisch te innoveren. Daarom heeft Achmea zich bijvoorbeeld eerder ook al aangesloten bij het internationale Smart e-Mobility programma S4C.”

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.