Zes semi-zelfrijdende auto’s doorkruisen Nederland

woensdag 13 juni 2018 Guus Puylaert 145x gelezen

Op woensdag 14 juni rijdt een konvooi van zes semi-zelfrijdende auto’s van Groningen via Helmond naar Rotterdam, om aandacht te vragen voor veiligheidssystemen van de auto. De rit start om 7.30 uur vanaf het 5G-lab in Groningen en eindigt rond 17.00 uur in Rotterdam.

Tijdens de route wordt onderweg gestopt ter hoogte van het TT-circuit in Assen, waar een drone van Drone Hub zich aansluit.  Ook wordt gestopt bij de Johan Cruyff Arena in Amsterdam, voor een demonstratie van automatisch parkeren.

Rond het middaguur stopt het konvooi bij de Automotive Campus in Helmond voor een rondetafeldiscussie, om een publiek-/private dialoog te starten over de effecten van ADAS op de verkeersveiligheid, zoals Adaptive Cruise Control, autonome  remsystemen, Blind Spot detection en Lane Keeping Assist Systems. Slechts 4 procent van het wagenpark in Nederland is hiermee uitgerust.

De rit is een initiatief van risico- en verzekeringsadviseur Aon en een vervolg op de ‘Nationale Platoontest’ uit 2016. Destijds reden bijna zestig voertuigen volledig autonoom achter elkaar.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.