Welke maatregelen bevorderen fietsgebruik in de stad?

maandag 17 september 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 131x gelezen

Het project ISAAC, 'Stimulating safe walking and cycling within a multimodal transport environment', laat zien welke maatregelen bevorderen dat er in de stad vaker gefietst en gewandeld gaat worden in plaats van de auto te gebruiken. Daarbij is veel aandacht voor het bevorderen van de verkeersveiligheid.

Een testversie van de daarvoor ontwikkelde interactieve website wordt getoond tijdens de Civitas conferentie in Umea van 19 tot 21 september. De uiteindelijke website is bedoeld voor lokale, regionale en landelijke beleidsmakers op het gebied van verkeer, vervoer en verkeersveiligheid.

Internationale samenwerking
Het project loopt van 2016 tot eind 2018 en wordt uitgevoerd in opdracht van CEDR Transnational Road Research Programme 2015. SWOV heeft de projectleiding van het onderzoek en werkt samen met onderstaande internationale partners.

Lees hier de ISSAC Leaflet.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.