Wat nu met rotondes in Dalfsen?

maandag 20 augustus 2018 Laura Vliek 0 reacties 356x gelezen

De gemeente Dalfsen gaat de voorrangssituatie op de rotonde op de Rondweg opnieuw bekijken. De gemeente overweegt om deze situatie te veranderen, zodat fietsers daar voorrang krijgen. Dit om het gevoel van onveiligheid bij de fietsers weg te nemen.

Het klinkt simpel: even een paar regels aanpassen om zo meer veiligheid te creëren. Er zit echter een addertje onder het gras. Als fietsers bij de rotonde Kampmansweg/Rondweg voorrang krijgen, zou dit voor alle rotondes in Dalfsen moeten gelden. En dat zijn er nogal wat. Alleen op de Rondweg zijn dit er al vier.

Poll
De situatie is discutabel. Hoewel de rotonde bij de Kampmansweg in Dalfsen al jaren als onveilig wordt ervaren, is er verdeeldheid over hoe deze situatie het beste op te lossen is. Dit blijkt ook uit een poll die de Stentor plaatste bij een artikel over deze situatie. In de poll wordt de vraag gesteld of fietsers of automobilisten voorrang dienen te krijgen bij de rotondes in Dalfsen. Het percentage is precies gelijk onder de 518 respondenten: 50 procent van de respondenten vindt dat automobilisten voorrang moeten krijgen op de rotonde, de andere 50 procent is van mening dat het veiliger is als de fietsers voorrang krijgen.

Gemeenteraad
De gemeente Dalfsen reageert niet verrast op de resultaten van de poll: “Het feit dat we deze situatie aan het overwegen zijn en nog geen beslissingen hebben genomen, laat wel blijken dat het een lastige situatie is”, aldus een woordvoerder. “De input van de inwoners vinden we natuurlijk ontzettend belangrijk en aan de hand van verschillende onderzoeken en resultaten zullen we kijken hoe we daar invulling aan gaan geven.” De woordvoerder kondigt tevens aan dat de situatie in september voor de raad zal verschijnen. “Aan de hand daarvan worden verdere stappen gezet.”

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.