VOC verbreedt en verandert naam

donderdag 8 maart 2018 Guus Puylaert 0 reacties 194x gelezen

De VOC (Vereniging Openbaar vervoer Centrumgemeenten) gaat zich in 2018 richten op een breder palet aan mobiliteitsonderwerpen voor gemeenten. Om die reden verandert ze haar naam naar Gemeentelijk Netwerk voor Mobiliteit en Infrastructuur (GNMI).

De naam VOC was sinds 1998 in gebruik. In die tijd richtte het orgaan zich om mobiliteitsonderwerpen rondom openbaar vervoer. In de loop der jaren zijn daar ook zaken als verkeersveiligheid, parkeerbeleid en fietsbeleid bijgekomen. Eind 2017 lanceerde GNMI nog de werkgroep Parkeren.

Sinds GNMI een bredere dienstverlening is gaan aanbieden, is het ledental gegroeid van 19 naar 30 gemeenten. Het orgaan brengt de wensen en problemen van gemeenten in kaart en praat daarover met Rijksoverheid, belangenorganisaties en vertegenwoordigers. Ook zoekt het de samenwerking met kennispartijen en onderwijsaanbieders.

Het GNMI biedt belangenbehartiging en kennisuitwisseling voor gemeenten voor allerlei onderwerpen in het mobiliteitsbeleid. Innovatie en duurzaamheid zijn daarbij belangrijke thema’s voor ons, denk bijvoorbeeld aan de invoering van de Omgevingswet, Mobility as a Service, slimme mobiliteit en logistiek en emissieloos vervoer.

Kijk voor meer informatie op gnmi.nl.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.