VIA: rotonde-onderzoek te vroeg in het nieuws

donderdag 12 april 2018 Pieter Steenbergen 618x gelezen

Verkeerskundig ict-bureau VIA is uiterst teleurgesteld in de samenwerking met RTL Nieuws. Volgens directeur Erik Donkers heeft het nieuwsmedium resultaten uit een concept-onderzoek naar de veiligheid van rotondes te vroeg naar buiten gebracht. ''Tegen de afspraken in’’, aldus Donkers.

Gebruikers van hun ongevallendatabase, zoals gemeenten en wegbeheerders, zijn daarvan via een persbericht op de hoogte gebracht. 'Wij zijn erg teleurgesteld over het ongevraagd gebruiken van de concept-resultaten uit ons onderzoek. Door deze werkwijze van RTL Nieuws hebben we u ook niet vooraf kunnen informeren. Dat vinden we erg vervelend’, schrijft VIA.

Eerder ook al fout
RTL en VIA werken samen sinds RTL in januari een lijst met de gevaarlijkste rotonde(s) naar buiten bracht. VIA wees de redactie op fouten in de gepubliceerde resultaten (het onderzoek bleek onvolledig) en bood vervolgens aan het onderzoek correct te doen.

"Eerst zijn via het NWB (Nationaal WegenBestand van Rijkswaterstaat) de rotondes bepaald (ruim 5000). Hierop zijn handmatig correcties uitgevoerd. Daarna zijn via de koppeling met het NWB de ongevallen per rotonde bepaald. Hiervoor is uitsluitend gebruik gemaakt van de ongevallen met een exacte locatie. In werkelijkheid ligt het aantal ongevallen hoger, deels door het ontbreken van de exacte locaties van ongevallen en deels omdat de politie niet alle ongevallen registreert’’, schrijft VIA in haar persbericht.

Versnel opengesteld
Het bureau had liever meer tijd voor het onderzoek gehad. Onder druk van het nieuws moest het bureau de digitale STAR-database versneld openstellen voor haar gebruikers. ''Terwijl de duiding ontbreekt. Dat zit ’m met name in het soort rotonde waar veel ongevallen gebeuren. Die verfijning willen we er nog graag onder leggen", vertelt Donkers.

"Voor verklaringen moeten we naar het ontwerp kijken en met behulp van statistieken verbanden leggen. Gemeenten kunnen aan de hand van onze data zelf hun analyse van lokale rotondes maken. Het voordeel van dit onderzoek is dat we rotondes onderling kunnen vergelijken’’, zegt de VIA-directeur.

Wanneer het onderzoek definitief is afgerond kan Donkers niet zeggen. Het laatste onderzoek naar de verkeersveiligheid op rotondes dateert volgens hem al van zo’n tien jaar terug. "Dat is uitgevoerd door SWOV. Door het CROW zijn voor rotondes ook richtlijnen opgesteld. Echter, in de praktijk kiezen gemeenten en wegbeheerders soms voor een andere oplossing. Het leek ons een goed moment om weer eens naar die veiligheid te kijken.’’

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.