Veel verkeersborden zorgen voor verwarring en onveilige situaties

maandag 3 december 2018 Jan Willem Kerssies 139x gelezen

De vele verkeersborden langs de Nederlandse wegen zorgen voor verwarring bij automobilisten. Dit leidt soms zelfs tot onveilige situaties. Dat stellen Veilig Verkeer Nederland, Crow en de HR Groep.

Van de totaal drie miljoen verkeersborden zouden er 600.000 weggehaald kunnen worden, zo zeggen de verkeersorganisaties. Zo worden waarschuwingsborden te vaak herhaald en dat zorgt voor onnodige afleiding. “Als er langs de weg vier verkeersborden staan waarvan er twee overbodig zijn kan het zijn dat je het belangrijke bord mist”, zegt John Boender van kennisplatform CROW tegen de NOS. "Dat leidt af van wat je zou moeten doen als weggebruiker; op het verkeer letten.”

Borden blijven staan
Boender zegt dat als de weg van inrichting verandert, er te vaak borden blijven staan. De drie verkeersorganisaties vinden dat Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten alle wegen moeten analyseren en overbodige borden moeten verwijderen.

"Borden moeten je helpen in plaats van afleiden", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat in De Telegraaf. "Het kan dan ook geen kwaad nog eens te kijken of we op de goede weg zijn."

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.