Veel verkeersborden zorgen voor verwarring en onveilige situaties

maandag 3 december 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 282x gelezen

De vele verkeersborden langs de Nederlandse wegen zorgen voor verwarring bij automobilisten. Dit leidt soms zelfs tot onveilige situaties. Dat stellen Veilig Verkeer Nederland, Crow en de HR Groep.

Van de totaal drie miljoen verkeersborden zouden er 600.000 weggehaald kunnen worden, zo zeggen de verkeersorganisaties. Zo worden waarschuwingsborden te vaak herhaald en dat zorgt voor onnodige afleiding. “Als er langs de weg vier verkeersborden staan waarvan er twee overbodig zijn kan het zijn dat je het belangrijke bord mist”, zegt John Boender van kennisplatform CROW tegen de NOS. "Dat leidt af van wat je zou moeten doen als weggebruiker; op het verkeer letten.”

Borden blijven staan
Boender zegt dat als de weg van inrichting verandert, er te vaak borden blijven staan. De drie verkeersorganisaties vinden dat Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten alle wegen moeten analyseren en overbodige borden moeten verwijderen.

"Borden moeten je helpen in plaats van afleiden", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat in De Telegraaf. "Het kan dan ook geen kwaad nog eens te kijken of we op de goede weg zijn."

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.