Uitbreiding milieuzone Arnhem in 2019

donderdag 8 maart 2018 Guus Puylaert 0 reacties 79x gelezen

Een meerderheid van de Arnhemse gemeenteraad heeft ingestemd met het invoeren van een stengere milieuzone in de stad per 2019. Daarmee krijgt Arnhem de strengste milieuzone van Nederland.

Dat meldt Binnenlands Bestuur. Oude, vervuilende diesels van voor 2004 mogen het centrum niet meer in en dieselauto’s van voor 2006 alleen als ze aan bepaalde Europese eisen voldoen.

In een eerder stadium stelde het college van B&W al een strengere milieuzone voor, maar toen wilde de gemeenteraad nog aanvullend onderzoek naar de luchtkwaliteit. Royal HaskoningDHV heeft dat onderzoek inmiddels uitgevoerd, en daaruit bleek dat de Arnhemse lucht ongezond is en  een milieuzone dat probleem kan oplossen.

Verantwoordelijk wethouder Geert Ritsema noemde de invoering van de milieuzone 'een overwinning van het gezonde verstand'.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.