Thalys verbetert aansluiting op Oost- en Zuid-Frankrijk

woensdag 4 april 2018 Guus Puylaert 98x gelezen

Vanaf april 2019 rijdt de Thalys niet meer tweemaal daags vanuit Amsterdam naar Lille, maar naar Paris Aéroport Roissy-Charles de Gaulle en Marne-la-Vallée Chessy (EuroDisney). Door deze bestemmingswijziging verbetert de aansluiting op Oost- en Zuid-Frankrijk.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven ging vandaag, 4 april, akkoord met dat initiatief. In een adviesaanvraag aan het Landelijk Overleg Consumentenbelang Openbaar Vervoer (Locov) voor de dienstregeling 2019 schreef NS in maart dat dit een aanzienlijk voordeel biedt voor (internationale) treinreizigers. Locov adviseerde vervolgens positief over de bestemmingswijziging.

Overstappen binnen Parijs
Tot nu toe moesten treinreizigers vanuit Amsterdam, die wilden doorreizen naar Oost- of Zuid-Frankrijk, in Parijs overstappen van station Gare du Nord naar een ander station, zoals Gare de Lyon of Gare Montparnasse.

Door de bestemmingswijziging is van station wisselen binnen Parijs niet langer nodig. Vanaf de luchthaven en EuroDisney is het eenvoudig overstappen bijvoorbeeld Lyon en Nice. Reizigers vanuit Amsterdam kunnen bijvoorbeeld in zes uur, via Charles de Gaulle, naar Lyon. Dit betekent een reistijdwinst van ongeveer drie kwartier.

Concurrentie met vliegverkeer
Staatssecretaris Van Veldhoven: “De bestemmingen leveren een bijdrage aan de duurzame ambities van het kabinet, om het reizen met de trein aantrekkelijker te maken. Daarmee bieden we een betrouwbaar en duurzaam alternatief voor korte vluchtbestemmingen in Europa.”

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.