Tankhouders willen vaste kentekenplaat als APK-eis

maandag 30 april 2018
timer 1 min
De Belangenvereniging Tankstations (BETA) wil een verplichte APK-eis maken van het vastzetten van de kentekenplaat tijdens de APK-keuring. Dit moet benzinediefstal tegengaan en het aantal ramkraken reduceren.

Dat schrijft de Telegraaf. Volgens schattingen van Bovag hebben tankstations te maken met zo’n 900 ‘doorrijders’ per maand. Een manier om de fraude tegen te gaan, is door de nummerplaat stevig vast te zetten, zodat deze niet gestolen kan worden.

“In Nederland zijn kentekens auto-gebonden, en worden ze er pas afgehaald als de auto wordt geëxporteerd of gesloopt”, vertelt Ewout  Klok van BETA. ”Het kost misschien een paar euro per auto, maar als je kentekenplaten worden gestolen kost het je nog meer.”

Een APK-eis maken van een vaste kentekenplaat, gaat de Bovag echter te ver, zo laat woordvoerder Tom Huyskens weten aan Automotive Management. “Het vastzetten van kentekenplaten draagt niet bij aan de verkeersveiligheid of het milieu. De apk bedoeld is om na te gaan of een voertuig aan de veiligheids- en de milieu-eisen. Zelf hebben we het idee van een verplichting in de apk ook wel eens geopperd, maar het werd om deze reden van tafel geveegd."

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.