Tankhouders willen vaste kentekenplaat als APK-eis

maandag 30 april 2018 Guus Puylaert 125x gelezen

De Belangenvereniging Tankstations (BETA) wil een verplichte APK-eis maken van het vastzetten van de kentekenplaat tijdens de APK-keuring. Dit moet benzinediefstal tegengaan en het aantal ramkraken reduceren.

Dat schrijft de Telegraaf. Volgens schattingen van Bovag hebben tankstations te maken met zo’n 900 ‘doorrijders’ per maand. Een manier om de fraude tegen te gaan, is door de nummerplaat stevig vast te zetten, zodat deze niet gestolen kan worden.

“In Nederland zijn kentekens auto-gebonden, en worden ze er pas afgehaald als de auto wordt geëxporteerd of gesloopt”, vertelt Ewout  Klok van BETA. ”Het kost misschien een paar euro per auto, maar als je kentekenplaten worden gestolen kost het je nog meer.”

Een APK-eis maken van een vaste kentekenplaat, gaat de Bovag echter te ver, zo laat woordvoerder Tom Huyskens weten aan Automotive Management. “Het vastzetten van kentekenplaten draagt niet bij aan de verkeersveiligheid of het milieu. De apk bedoeld is om na te gaan of een voertuig aan de veiligheids- en de milieu-eisen. Zelf hebben we het idee van een verplichting in de apk ook wel eens geopperd, maar het werd om deze reden van tafel geveegd."

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.