Subsidie Amsterdamse automobilisten die elektrisch willen rijden

donderdag 4 oktober 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 84x gelezen

Er is extra subsidie beschikbaar voor zakelijke automobilisten in Amsterdam die de overstap willen maken naar elektrisch vervoer. Automobilisten die meer dan achtduizend kilometer in de stad rijden kunnen gebruik maken van de subsidie.

Amsterdam een wil een gezonde stad worden, met schonere lucht. Om dat voor elkaar te krijgen moet het aantal benzine- en dieselauto's in de stad naar beneden. Elektrisch vervoer moet de vervuilende auto's vervangen.

Zes ton subsidiegeld

Er is zes ton extra subsidie beschikbaar om de Amsterdamse lucht schoner te maken. De subsidies zijn zowel beschikbaar voor zakelijke automobilisten als ook voor taxi's, bestelbussen, vrachtwagens en bussen.

Kiezen voor elektrische personenauto

Autobezitters komen in aanmerking voor een subsidie als er meer dan achtduizend kilometer per jaar in de stad afgelegd wordt. Ze moeten tevens bereid zijn om te kiezen voor een elektrische personenauto. Automobilisten kunnen tot vijfduizend euro subsidie krijgen. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden op www.amsterdam.nl/subsidies.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.