Snelfietspad in Utrecht langs de N225 wordt proeftuin voor fietsers

dinsdag 24 juli 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 122x gelezen

Het fietspad voor de toekomst, langs de N225 van de Uithof in Utrecht tot aan Wageningen, wordt een proeftuin voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van de fiets. Provinciale Staten van Utrecht hebben een motie aangenomen die moet leiden tot de aanleg van het futuristische fietspad.

De route van het fietspad loopt van De Uithof, via de gehele N225 tot net over de Gelderse grens. Onderweg komt de fietser langs bedrijven en instanties die zich bezighouden met duurzaamheid en mobiliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Wereld NatuurFonds, de Triodos Bank, ProRail en de Nederlandse Spoorwegen. Het is de bedoeling dat deze bedrijven initiatieven aanleveren voor het ‘Fietspad van de toekomst’. Ook omwonenden mogen suggesties aanleveren.

 

Welke innovaties op het fietspad te zien zullen zijn, laat de provincie Utrecht nog open. Maar men denkt bijvoorbeeld aan verduurzaming van materialen, laadmogelijkheden langs het fietspad, schuilmogelijkheden voor regen, slimme verkeerslichten en een groene golf voor fietsers. "Met deze motie maken we het mogelijk om hier nu oplossingen voor te testen", zegt D66-fractievoorzitter en initiatiefnemer Marc de Droog in een persverklaring. Hij hoopt dat er door onderlinge samenwerking tussen de verschillende bedrijven concrete innovaties ontstaan.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.