Scheepvaart lijdt onder aanhoudende droogte

vrijdag 24 augustus 2018 Laura Vliek 0 reacties 35x gelezen

De droogte in Nederland duurt nog altijd voort en de maatregelen daaromheen zijn nog steeds van kracht. De verzilting krijgt daarbij extra aandacht, omdat anders de kwaliteit van het drinkwater slechter wordt. De waterstanden in Maas en Rijn zijn van slag, wat vooral negatieve gevolgen heeft voor de scheepvaart.
Zo kunnen schepen minder diep geladen worden en minder vracht vervoeren. Hierop worden voor de Waal niet een maar drie waardes voor de minst gepeilde dieptes afgegeven. Dit zorgt ervoor dat de scheepvaart beter geïnformeerd kunnen worden over deze vaardieptes.

Communicatie
Eventuele nieuwe maatregelen die invloed kunnen hebben op de scheepvaart worden onder andere gecommuniceerd via berichten aan de scheepvaart (BAS) en vaarweginformatie.nl. Ondanks het feit dat de afgelopen periode weer regenbuien zijn gevallen, is de waterkwaliteit nog niet verbeterd. Het managementteam watertekorten blijft daarbij oproepen geen water te verspillen en water zoveel mogelijk verspreid over de dag te gebruiken.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.