Scheepvaart lijdt onder aanhoudende droogte

vrijdag 24 augustus 2018 Laura Vliek 29x gelezen

De droogte in Nederland duurt nog altijd voort en de maatregelen daaromheen zijn nog steeds van kracht. De verzilting krijgt daarbij extra aandacht, omdat anders de kwaliteit van het drinkwater slechter wordt. De waterstanden in Maas en Rijn zijn van slag, wat vooral negatieve gevolgen heeft voor de scheepvaart.
Zo kunnen schepen minder diep geladen worden en minder vracht vervoeren. Hierop worden voor de Waal niet een maar drie waardes voor de minst gepeilde dieptes afgegeven. Dit zorgt ervoor dat de scheepvaart beter geïnformeerd kunnen worden over deze vaardieptes.

Communicatie
Eventuele nieuwe maatregelen die invloed kunnen hebben op de scheepvaart worden onder andere gecommuniceerd via berichten aan de scheepvaart (BAS) en vaarweginformatie.nl. Ondanks het feit dat de afgelopen periode weer regenbuien zijn gevallen, is de waterkwaliteit nog niet verbeterd. Het managementteam watertekorten blijft daarbij oproepen geen water te verspillen en water zoveel mogelijk verspreid over de dag te gebruiken.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.