Samenwerking tussen Rijkswaterstaat en CGI voor integraal IT-beheer

dinsdag 28 augustus 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 78x gelezen

Rijkswaterstaat en CGI gaan samenwerken voor het ontwikkelen van geïntegreerde areaalinformatie voor de Nederlandse infrastructuur zoals snelwegen, bruggen, sluizen en tunnels. De bedrijven hebben in juni 2018 een driejarige overeenkomst getekend met een mogelijke verlenging van 10 jaar.

Dit contract is van toepassing op het programma AIRBIM en moet voorzien in een optimaal beheer van de assets. Dit draagt eraan bij dat de Nederlandse infrastructuur is toegerust om aan de toenemende mobiliteit te voldoen en dat ons land bereikbaar en veilig blijft, nu én in de toekomst.

Eenduidig beeld van de infrastructuur 
Daar waar Rijkswaterstaat het beheer van het Nederlandse wegennet, bruggen, sluizen, tunnels en andere kunstwerken nu nog in verschillende systemen decentraal beheert, werkt het programma AIRBIM van Rijkswaterstaat aan een meer integraal en eenduidig beeld van de gehele infrastructuur. Daarmee krijgt Rijkswaterstaat nog beter inzicht in de onderhoudsstatus van al zijn assets en kan de organisatie snel anticiperen op toekomstig onderhoud.

 

Slimme software
CGI gaat Rijkswaterstaat helpen met het eenduidig beheer van alle beschikbare assetgegevens. Die gegevens worden gebruikt voor het visualiseren van de kunstwerken en voor de afstemming met alle marktpartijen, zoals aannemers en beheerorganisaties.

Ook zijn die gegevens nodig voor het toepassen van innovatieve technologieën om het onderhoud en beheer van de infrastructuur verder te verbeteren. Daarvoor ontwikkelen CGI en Rijkswaterstaat gezamenlijk een DevOps/XP-omgeving, met slimme software op basis van Cloudtechnologie. Het nieuw te ontwikkelen integrale systeem blijft beschikbaar binnen de deuren van het datacenter van Rijkswaterstaat.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.