Samenwerking tussen Rijkswaterstaat en CGI voor integraal IT-beheer

dinsdag 28 augustus 2018 Jan Willem Kerssies 71x gelezen

Rijkswaterstaat en CGI gaan samenwerken voor het ontwikkelen van geïntegreerde areaalinformatie voor de Nederlandse infrastructuur zoals snelwegen, bruggen, sluizen en tunnels. De bedrijven hebben in juni 2018 een driejarige overeenkomst getekend met een mogelijke verlenging van 10 jaar.

Dit contract is van toepassing op het programma AIRBIM en moet voorzien in een optimaal beheer van de assets. Dit draagt eraan bij dat de Nederlandse infrastructuur is toegerust om aan de toenemende mobiliteit te voldoen en dat ons land bereikbaar en veilig blijft, nu én in de toekomst.

Eenduidig beeld van de infrastructuur 
Daar waar Rijkswaterstaat het beheer van het Nederlandse wegennet, bruggen, sluizen, tunnels en andere kunstwerken nu nog in verschillende systemen decentraal beheert, werkt het programma AIRBIM van Rijkswaterstaat aan een meer integraal en eenduidig beeld van de gehele infrastructuur. Daarmee krijgt Rijkswaterstaat nog beter inzicht in de onderhoudsstatus van al zijn assets en kan de organisatie snel anticiperen op toekomstig onderhoud.

 

Slimme software
CGI gaat Rijkswaterstaat helpen met het eenduidig beheer van alle beschikbare assetgegevens. Die gegevens worden gebruikt voor het visualiseren van de kunstwerken en voor de afstemming met alle marktpartijen, zoals aannemers en beheerorganisaties.

Ook zijn die gegevens nodig voor het toepassen van innovatieve technologieën om het onderhoud en beheer van de infrastructuur verder te verbeteren. Daarvoor ontwikkelen CGI en Rijkswaterstaat gezamenlijk een DevOps/XP-omgeving, met slimme software op basis van Cloudtechnologie. Het nieuw te ontwikkelen integrale systeem blijft beschikbaar binnen de deuren van het datacenter van Rijkswaterstaat.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.