Professor Zili Li richt zich met name op slijtage op het spoor

donderdag 27 september 2018
timer 1 min
Zili Li is door de TU Delft benoemd tot professor Rail Systems & Monitoring bij de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen. Li houdt op 27 september 2018 zijn intreerede aan de TU Delft.

Bijzonder aan de expertise van Li is dat hij zowel de fysische fenomenen en de nodige numerieke methoden, wetenschappelijke theorie en engineering, aan elkaar weet te koppelen. Hiermee verbindt hij de twee werelden van wiel en spoorstaaf.

Numerieke modellen
Li richt zich met name op validatie en optimalisering van numerieke modellen via experimenteel werk bij de spoorbaan en in het laboratorium. Hij maakt hierbij onder andere gebruik van een bijzondere proefopstelling in de kelder van de faculteit CiTG. Met de zogenaamde wiel-railopstelling kan Li de slijtage van zowel de wielen van een trein als aan het spoor zelf testen. Een week op de testbaan van de professor staat gelijk aan een jaar in het spoorwegnet.

Grondlegger

Li is de grondlegger van het Dr Track monitoring systeem voor de kwaliteit van rails. Deze technologie is doorontwikkeld naar een methode om de kwaliteit van rails contactloos te monitoren met behulp van een Laser Doppler Vibrometer (LDV).

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.