Professionals over de smart mobility trends van 2019

dinsdag 9 oktober 2018
timer 2 min
Smart mobility is een hot item in mobiliteitsland. Maar wat zijn de trends voor 2019? We vroegen het aan verschillende professionals.

ijdens het Nationaal Voetgangerscongres (NVC) stelden wij aan Arend de Geus en Filip van As de vraag hoe zij denken over de smart mobility-trend van 2019. De Geus, journalist en dagvoorzitter tijdens het NVC, geeft het volgende antwoord: “Ik denk vooral aan het pakketvervoer. Steeds meer bussen rijden voor driekwart leeg door de stad. Ik denk dat verschillende bezorgsystemen met elkaar samen gaan werken om ervoor te zorgen dat er volle bestelauto’s gaan rijden.”

Filip van As is afdelingsvoorzitter van Veilig Verkeer Nederland in Zwolle en mede initiatiefnemer van Tour de Force. Hij denkt dat het in 2019 juist gaat over de beperkingen van smart mobility. “Naast de kansen van smart mobility denk ik dat de grenzen van het thema in beeld komen. Verkeersdeelnemers die geen gebruik maken van smart mobility, worden bijvoorbeeld geconfronteerd met de risico’s die het in het verkeer kan opleveren.”

De jonge professionals

Ook jonge professionals werden ondervraagd naar hun mening voor de smart mobility-trends in 2019. Ze zijn in verschillende gebieden werkzaam binnen de mobiliteitswereld. De ene is werkzaam in het openbaar vervoer, een ander zet zich in voor voetgangers en fietsers en de derde spart met bewoners over de verbreding van een weg. Hierdoor kreeg ons 'Biind Box' item te maken met een zeer divers antwoordenpallet.



Thema’s voor de toekomst

Biind is een integraal kennisplatform bedoeld voor professionals die samenwerken aan concrete opgaven in het domein van ruimte en mobiliteit. Thema’s als smart mobility en langzaam vervoer (voetgangers en fietsers) zijn onder meer onderwerpen die behandeld worden. Niet alleen door artikelen, maar ook via ontmoetingen en discussies.

Heb je een mening over de smart mobility trends voor 2019? Discussieer mee via LinkedIn! Het platform Biind is zeer binnenkort online!

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.