Proef met digitale aanvraag van rijbewijs

woensdag 3 oktober 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 29x gelezen

Er is een proef gestart met het digitaal aanvragen van een rijbewijs. Een rijbewijs kan dan online worden verlengd via de website van de RDW. Vervolgens kunt u het rijbewijs na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. 
Arnhem is de eerste gemeente waar het online verlengen van het rijbewijs mogelijk wordt. In de komende maanden sluiten veertien andere gemeenten aan bij de proef. Dit zijn: Albasserdam, Amsterdam, Dordrecht, Eindhoven, Haarlemmermeer, Hendrik Ido Ambacht, ’s-Hertogenbosch, Hollands Kroon, Molenwaard, Papendrecht, Rotterdam, Sliedrecht, Utrecht en Zwijndrecht. Het experiment duurt minimaal een jaar.

Online verlengen

Het online verlengen van het rijbewijs is in eerste instantie mogelijk voor inwoners van een van de deelnemende gemeenten, die in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Online aanvragen kan alleen in geval van verlenging van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor dus nog wel naar de gemeente.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zegt over de proef: “Nu moet je nog een afspraak maken op het gemeentehuis om de verlenging van je rijbewijs te regelen. In deze proef kunnen mensen zelf eenvoudig hun rijbewijs online verlengen. Als uit de evaluatie blijkt dat alles goed werkt, gaan we bekijken hoe we dit overal mogelijk kunnen maken.”
 
Pasfoto van erkende fotograaf
Bij de digitale verlenging moet de aanvrager eerst een pasfoto laten maken bij een erkende fotograaf. Een overzicht van erkende fotografen, die moeten voldoen aan diverse eisen en voorwaarden, is te vinden op de website van de RDW. Zodra de foto door de RDW is goedgekeurd, kan de aanvrager met zijn DigiD online de verlenging van het rijbewijs regelen.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.