Ook voetgangerongevallen verdienen aandacht

donderdag 16 augustus 2018 Laura Vliek 0 reacties 156x gelezen

Niet alleen automobilisten en fietsers, maar ook voetgangers raken betrokken bij ongevallen. Sinds 1997 verzamelt VeiligheidNL cijfers over slachtoffers die zich bij de SEH melden na een ongeval. De concrete cijfers hierover van het jaar 2017 worden bekend gemaakt op het Nationaal Voetgangers Congres, dat wordt gehouden op 25 september in Amsterdam. Om een tipje van de sluier op te lichten: de cijfers vragen om actie.

Een gericht plan voor het verminderen van verkeersongevallen onder voetgangers, begint volgens VeiligheidNL bij valpreventie en beter onderhoud van voetpaden. Tijdens het Nationaal Voetgangers Congres  zullen sprekers Karin Klein Wolt en Susanne Nijman van VeiligheidNL verder op de cijfers en eventuele maatregelen ingaan.


Lopen heeft voordelen

Dat de voetganger beter beschermd dient te worden, blijkt wel uit onderzoek van CROW. Investeringen in lopen en wandelen blijken namelijk niet alleen goed te zijn voor de veiligheid, maar ook voor het economische plaatje, de mentale en lichamelijke gezondheid en het milieu. Op het Nationaal Voetgangers Congres geven sprekers Emile Oostenbrink (CROW), Martijn Lelieveld (Decisio) en Annemieke Molster (Molster stedenbouw) verdere context aan het belang van de veiligheid van de voetganger. 


Interesse in deze thema’s?

Bovengenoemde interessante thema’s worden behandeld tijdens het Nationaal Voetgangers Congres, samen met nog tal van andere boeiende onderwerpen. Het gehele programma van het congres is te vinden op de website van dit evenement. 


Wilt u zeker zijn van een plek tijdens het Nationaal Voetgangers Congres? Meld u dan snel aan via deze link! Gunt u uw collega’s ook een inspirerende dag? Nodig ze dan uit om deel te nemen. Zij mogen bij vermelding van uw organisatienaam voor €50,- deelnemen.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.