Ook op het NVC: Inspirerende kennissessies (5)

maandag 29 oktober 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 31x gelezen

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres worden traditiegetrouw een aantal kennissessies geprogrammeerd waarvoor een paper is ingediend. Vandaag deel vijf in de voorstelronde van de sessies.

Coaching verkeersveiligheid voor gemeenten
Ine Herten, Kirsten De Mulder Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV)

Dit jaar namen 16 Vlaamse gemeenten deel aan coaching door VSV en Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) om het SAVE-Charter te halen, en een vervolgtraject te starten in samenwerking met de provincie Antwerpen in het kader van het ZERO-label. Het coachingstraject bestaat uit een gezamenlijk start- en slotmoment, enkele telefonische coachinggesprekken en een coaching op locatie waarbij andere gemeenten feedback geven. 

Samenvoegingen op Rijkswegen
Ramon Oppers, Eric van Berkum, Universiteit Twente / Raymond Vermijs, Rijkswaterstaat Oost-Nederland

Een onderzoek naar alternatieven voor tapersamenvoegingen op Rijkswegen. Doordat er één of meerdere rijstroken verdwijnen, wordt de capaciteit van een wegvak minder. In dit onderzoek zijn vier soorten samenvoegingen geanalyseerd op twee hoofdpunten: capaciteit en veiligheid. De capaciteiten van de samenvoegingen zijn bepaald met een simulatiestudie. De verkeersveiligheid is met een multi criteria-analyse getoetst. De resultaten worden tijdens deze sessie bekend gemaakt.

Verkeersmodel voor bereikbaarheidsregie Den Haag
Gerard Martens, Martens Verkeersadvies / Stefan de Graaf, Dat Mobility / Arjen Reijneveld, gemeente Den Haag / Lizza Duijverman, gemeente Den Haag

Een innovatief verkeersmodel om de stad bereikbaar te houden. Deze innovatieve tool stelt de gemeente in staat om zelfstandig bereikbaarheidseffecten te bepalen voor elke dag in het jaar, rekening houdend met de fluctuatie van verkeersaanbod, stranddagen, evenementen en wegwerkzaamheden. De innovatie zit niet alleen in het model, maar vooral in de toepassing: Volledig cloud-based, toegankelijk en geschikt om snel én gedegen actuele bereikbaarheidsvraagstukken en potentiele oplossingen in beeld te brengen.

Aanmelden NVC
U kunt zich nog aanmelden voor het Nationaal verkeerskundecongres in ’s Hertogenbosch. Bekijk hier de aanmeldmogelijkheden.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.