Ook op het NVC: Inspirerende kennissessies (4)

dinsdag 23 oktober 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 42x gelezen

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres worden traditiegetrouw een aantal kennissessies geprogrammeerd waarvoor een paper is ingediend. Vandaag deel vier in de voorstelronde van de sessies.

Bewegende knelpunten om zwakke plekken in het wegennet te identificeren
Mary Panagopoulou, Jaap van Toorenburg, Albert Nijenhuis, Transpute B.V.

Voor knelpuntonderzoek is een knelpunt nodig. Maar ook niet-drukke wegen zijn interessant, want zijn hier zitten de knelpunten van morgen of bij omleidingsroutes.  Een manier om mogelijke knelpunten empirisch te onderzoeken, is zélf zo’n weg druk te maken, met een experiment: een bewegend knelpunt. Er is gebruik gemaakt van de politieacties die drie jaar geleden plaatsvonden. Conclusie is dat ‘bewegende knelpunten’ een nieuw venster kan openen bij inventarisatie en beheer van het snelwegennet.


Wie niet snel is, moet smart zijn, over real-time reisinformatie in de spits
Nina Schaap, ministerie IenW, Bas Tutert, T4Technology, Jelle Draijer, Localyse

Een belangrijke vraag voor reis- en routeinformatie is: hoe vaak komt het nou voor dat er een sneller alternatief beschikbaar komt, terwijl je al onderweg bent? En hoeveel sneller is zo'n alternatief dan? Dit is getoetst met een vernieuwende methode op basis van Floating Car Data (FCD), waarmee de gehele spits in de Randstad en de top 20 van filetrajecten in de Randstad onder de loep zijn genomen.


Vitale steden en dorpen:  Mobiliteit als bindmiddel voor de Omgevingswet
Wilma Slinger, CROW / Herbert Korbee Korbee & Hovelynck / Syb Tjepkema Gemeente Zwolle / Sietze Faber Omniplan

Op het congres worden een brochure en White Paper gepresenteerd met als centrale stelling: De verkeerskundige vormt de sleutel bij het behalen van de doelen van de Omgevingswet als het gaat om een gezonde, vitale, duurzame, veilige en bereikbare leefomgeving.


Bekijk hier het hele programma van het Nationaal verkeerskundecongres.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.