Ook op het NVC: Inspirerende kennissessies (3)

vrijdag 19 oktober 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 49x gelezen

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres worden traditiegetrouw een aantal kennissessies geprogrammeerd waarvoor een paper is ingediend. Vandaag deel drie in de voorstelronde van de sessies.

Waarom een verkeerskundige lichtvisie belangrijk is voor de verkeersveiligheid
Matthijs van Hofwegen, Roel Haamberg, Verkeerszicht

Beheerders van de openbare verlichting staan voor een grote opgave: het vervangen van conventionele straatverlichting door ledverlichting. Het bevorderen van verkeersveiligheid door méér licht en het tegengaan van lichtvervuiling, lijken een contradictie. Een verkeerskundige lichtvisie en -lichtontwerp kunnen er voor zorgen dat deze contradictie wordt doorbroken. 

Effectmeting uitzonderingsmaatregel speed-pedelecs
Martijn van de Lindeloof, Provincie Gelderland, Sanne van Zundert, Rick Schotman, Keypoint Consultancy

 

De speed-pedelec wordt beschouwd als bromfiets en mag daarom niet op fietspaden rijden, maar op de rijbaan. De Provincie Gelderland heeft 16 uitzonderingstrajecten bepaald en meet het effect van deze maatregel met verschillende instrumenten. De provincie deelt de opzet en resultaten graag met andere wegbeheerders.

 


U kunt zich nog aanmelden voor het (précongres) Nationaal verkeerskundecongres ( précongres en/of congres) op 1 november in ’s Hertogenbosch.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.