Ook op het NVC: Inspirerende kennissessies (2)

woensdag 17 oktober 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 66x gelezen

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres worden traditiegetrouw een aantal kennissessies geprogrammeerd waarvoor een paper is ingediend. Vandaag deel twee in de voorstelronde van de sessies.

Van Kernnet fiets naar globaal uitvoeringsprogramma
Ruud Gasthuis, Wouter Haring, Martin Wink, Movares 

Samen met alle wegbeheerders heeft de provincie Overijssel het Kernnet Fiets samengesteld. Vervolgens is met een objectieve scoremethodiek, een schouw en een vergelijk met de ambitieniveaus inzichtelijk gemaakt welke verbindingen als eerste aandacht verdienen, wat gedaan zou kunnen worden voor een hoogwaardig fietsnetwerk en welke investeringen hiermee gemoeid zijn.

Files oplossen met vraagbeïnvloeding: De Toolbox Slimme Mobiliteit
Bouke Wiersma, Joris Kessels en Erna Schol, Rijkswaterstaat, WVL

Vraagbeïnvloeding (mobiliteitsmanagement) is een strategie om de bereikbaarheid van steden en regio’s te verbeteren wanneer de aanleg van nieuwe infrastructuur niet mogelijk of wenselijk is. Om beleid uit te voeren én stakeholders te overtuigen dat niet alleen weguitbreiding, maar ook mobiliteitsmanagementmaatregelen effectief zijn, is kennis nodig. De Toolbox Slimme Mobiliteit biedt deze informatie.

Aantrekkelijkheid en afwisseling meer sturend in keuzegedrag fietsers dan snelheid
Marie-José Olde Kalter, Laura Groenendijk, Goudappel Coffeng B.V. in  samenwerking met NS, ThuisraadRO en UVA

Een onderzoek naar de invloed van de beleving van fietsers op het verplaatsingsgedrag. Vooral rustige routes zonder te veel prikkels en routes waar de fietser zich welkom voelt, dragen bij aan een positieve fietsbeleving.

U kunt zich nog aanmelden voor het (précongres) Nationaal verkeerskundecongres ( précongres en/of congres) op 1 november in ’s Hertogenbosch. Bekijk het hele programma van het Nationale verkeerskundecongres via deze link.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.