Noord-Holland: ruim 30.000 extra woningen rondom stations

donderdag 19 april 2018 Guus Puylaert 0 reacties 72x gelezen

De provincie Noord-Holland formuleerde in 2013 de doelstelling om de helft van de nieuwbouwwoningen binnen 1200 meter van ov-knooppunten te bouwen. Uit een jaarlijkse monitor blijkt dat dat aantal nog niet wordt gehaald.

Uit de jaarlijkse monitor OV-knooppunten van de provincie Noord-Holland blijkt, dat het geplande aantal woningen in absolute aantallen wel in gestegen: van 61.600 naar 99.300 woningen. Het aandeel gerealiseerde woningen binnen 1200 meter tussen 2012 en 2017 varieert tussen de 36 en 49 procent.


Knooppuntontwikkeling gaat vaak om complexe gebiedsontwikkelingen op binnenstedelijke locaties. Dat vraagt om een lange adem en daardoor verwacht de provincie dat het nog enkele jaren duurt voordat het knooppuntenbeleid terug is te zien in meetbare resultaten.


De provincie wil dat woningen en bedrijven terechtkomen rondom stations, zodat de ruimte in de stad beter benut wordt en het landschap intact kan blijven. Ov-knooppunten spelen daarin een belangrijke rol, vertelt gedeputeerde Joke Geldhof. “Deze monitor laat zien dat we hard op weg zijn om onze doelen op dit gebied te halen, maar dat er nog wel wat moet gebeuren. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.”

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.