Nieuwe mobiliteitsmakelaar in Gelderland

vrijdag 2 maart 2018 Guus Puylaert 83x gelezen

In de regio Arnhem-Nijmegen is per 1 maart een nieuwe mobiliteitsmakelaar begonnen: Arno van der Steen. In zijn functie adviseert en ondersteunt hij organisaties in de regio, die werk willen maken van slim werken en reizen.

“Samen met werkgevers wil ik mooie programma’s en slimme projecten opzetten”, aldus Van der Steen. “Oftewel: we gaan stappen zetten waar we samen beter van worden. De werkgevers omdat ze kosten besparen, beter bereikbaar zijn, ziekteverzuim verlagen en maatschappelijk verantwoord ondernemen concreet maken. De werknemers omdat ze minder in de file staan. En onze regio omdat ze bereikbaar blijft en economisch goed blijft draaien.”

Vander Steen heeft zo’n 30 jaar ervaring op het gebied van mobiliteit. Zo was hij directeur van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit, een kennisinstituut dat de duurzame mobiliteit in de mobiliteitsbranche aanjaagt. Daarnaast was hij een van de oprichters van de Vereniging Elektrische Rijders Nederland (VER). De VER verbindt bestuurders van elektrische auto’s met elkaar via een informatie- en uitwisselingsplatform.

De mobiliteitsmakelaar is een initiatief van Slimopweg, in samenwerking met werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden. Arno van der Steen, opvolger van Bert-Jan Huegen, adviseert werkgevers wat slim werken en slim reizen voor hun organisatie kan betekenen. Ook reikt hij oplossingen hiervoor aan én helpt ze implementeren. Denk aan een fietsstimuleringsactie, het invoeren van slim parkeerbeleid, een carpoolregeling

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.