Niet alleen hulp maar ook verkoeling dankzij Nederlandse bergingsspecialisten

donderdag 26 juli 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 84x gelezen

Niet alleen auto’s hebben het zwaar door de hitte, maar ook de bestuurders en inzittenden puffen en zweten. De Nederlandse bergingsspecialisten vinden het daarom niet meer dan logisch dat zij een tandje bijzetten. Daar hoort op deze dagen ook de verstrekking van gratis water bij, evenals het wegslepen naar een veilige plaats. Dit zónder daarvoor extra kosten in rekening te brengen.

Alle automobilisten worden, ongeacht of zij lid zijn van de pechhulpdiensten of niet, weggesleept om te voorkomen dat zij onnodig lang op de vluchtstrook langs de snikhete weg op de pechhulpdienst moeten wachten. Op een veilige plek met voorzieningen wachten zij dan de komst van de hulpdienst. Rob de Jong, voorzitter van de Vereniging Berging- en Mobiliteitsspecialisten (VBM) zegt hierover: “Onze leden hebben deze dagen extra oog voor gestrande automobilisten. Uit voorzorg hebben ze extra water bij zich en kijken ze extra goed naar hoe de mensen reageren. De hitte maakt het voor iedereen extreem zwaar; óók voor onze mensen in hun verplichte oranje veiligheidskleding. De VBM-leden zetten met deze omstandigheden het beste beentje voor om ergere problemen te voorkomen.”

 

Gratis verkoeling en verplaatsing

De Nederlandse bergingsspecialisten namen meteen maatregelen toen zij van Rijkswaterstaat de melding kregen dat er overgeschakeld werd naar het protocol extreem weer voor incidentmanagement. De VBM vraagt haar leden om voldoende water mee te nemen als zij uitrijden. “Want als mensen zélf hun pechgeval melden, wordt er door RWS niet automatisch een incidentmelding gedaan”, vertelt De Jong. “Daardoor kan het gebeuren dat mensen langer dan wenselijk in de hitte langs de kant van de weg staan. Onze inzet is dat wij hen ofwel meenemen naar onze basis ofwel wij zetten hen in deze periode gratis af op een veilige plek met voorzieningen als zij op hun eigen hulpdienst willen wachten. Maar altijd krijgen zij van onze mensen tijdens deze omstandigheden genoeg te drinken.”

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.