Na Zolder en Zandvoort moet er in Assen ook een baanrecord sneuvelen vinden Brabantse E-racers

vrijdag 20 juli 2018 Guus Puylaert 53x gelezen

De E-racers van team InMotion gaan zaterdag 21 juli proberen om het ronderecord van het TT-circuit in Assen te verbreken. Team InMotion bestaat uit studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen. De racers verbraken eerder al de baanrecords op de circuits van Zandvoort en het Belgische Zolder.

De studenten van InMotion hebben er veel vertrouwen in dat ook in Assen het baanrecord wordt verbeterd door hun raceauto de IM/e. "De topsnelheid van de elektrische racer is 285 kilometer per uur", zegt Fontys-student en teammanager Teun van Beurden in een interview tegen het Het Eindhovens Dagblad.

 

Hoge temperatuur

Of die hoge snelheid in Assen wordt gehaald is nog maar de vraag aldus Van Beurden in het interview. De verwachte hoge temperaturen hebben een aanslag op de conditie van de batterijen. "We hebben twee tijdslots, een tussen half één en één uur en een tussen drie uur en half vier", zegt Van Beurden. In één van deze perioden probeert het team dus het baanrecord voor elektrische auto's te verbeteren.  

 

Professionele coureur 

In Zandvoort raasde de elektrische raceauto uiteindelijk met een snelheid van 246 kilometer per uur over het circuit. Een professionele coureur zit altijd achter het stuur van de auto. Zaterdag is dat Jeroen Mul, onder meer testrijder van het Italiaanse automerk Lamborghini.  

 

Bekijk hier het filmpje over de snelste ronde op circuit Zandvoort.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.