Na Zolder en Zandvoort moet er in Assen ook een baanrecord sneuvelen vinden Brabantse E-racers

vrijdag 20 juli 2018 Guus Puylaert 0 reacties 64x gelezen

De E-racers van team InMotion gaan zaterdag 21 juli proberen om het ronderecord van het TT-circuit in Assen te verbreken. Team InMotion bestaat uit studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen. De racers verbraken eerder al de baanrecords op de circuits van Zandvoort en het Belgische Zolder.

De studenten van InMotion hebben er veel vertrouwen in dat ook in Assen het baanrecord wordt verbeterd door hun raceauto de IM/e. "De topsnelheid van de elektrische racer is 285 kilometer per uur", zegt Fontys-student en teammanager Teun van Beurden in een interview tegen het Het Eindhovens Dagblad.

 

Hoge temperatuur

Of die hoge snelheid in Assen wordt gehaald is nog maar de vraag aldus Van Beurden in het interview. De verwachte hoge temperaturen hebben een aanslag op de conditie van de batterijen. "We hebben twee tijdslots, een tussen half één en één uur en een tussen drie uur en half vier", zegt Van Beurden. In één van deze perioden probeert het team dus het baanrecord voor elektrische auto's te verbeteren.  

 

Professionele coureur 

In Zandvoort raasde de elektrische raceauto uiteindelijk met een snelheid van 246 kilometer per uur over het circuit. Een professionele coureur zit altijd achter het stuur van de auto. Zaterdag is dat Jeroen Mul, onder meer testrijder van het Italiaanse automerk Lamborghini.  

 

Bekijk hier het filmpje over de snelste ronde op circuit Zandvoort.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.