Mogelijke doorstart voor de Stint

donderdag 15 november 2018 Jan Willem Kerssies 117x gelezen

Er zijn verschillende partijen die interesse hebben om elektrische bolderkarfabrikant Stint over te nemen. Dat meldt de NOS. Een woordvoerder van Stint heeft tegen zowel de NOS als Nu.nl laten weten dat er gesprekken gevoerd worden.

Eerder werd al bekend dat Edwin Renzen, de eigenaar van de Stint, zijn faillissementsaanvraag had ingetrokken. De Tweede Kamer buigt zich over de kwestie en er dient nog een hoger beroep of de bolderkar weer de weg op mag. "Ik had niet kunnen overzien dat er én een hoger beroep kwam én dat de Tweede Kamer zich er opnieuw over ging buigen én dat organisaties als Boink zich in zouden zetten", aldus Renzen tegen RTV Utrecht.

Twijfel over veiligheid
Renzen vroeg eind oktober faillissement aan omdat minister Cora van Nieuwenhuizen (IenW) had besloten om de 3.500 stints die in Nederland rondrijden van de weg te halen. Volgens haar zou na onderzoek twijfel zijn ontstaan over de veiligheid van de Stint. De minister wil de uitkomsten van extra onderzoek afwachten.

Noodzakelijk kwaad
Renzen zag zich door de maatregel van de minister genoodzaakt faillissement aan te vragen. Omdat het bedrijf de procedures wilde afwachten, besloot Renzen de faillissementsaanvraag toch weer in te trekken. Vorige week geleden liet Van Niewenhuizen als weten dat het ondenkbaar is dat ‘een vorm van de stint’ op den duur weer de weg op mag. Maar pas als alle twijfel is weggenomen.

Op 20 september kwamen bij een ongeluk in Oss vier kinderen om het leven toen een Stint op een trein botste. 

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.