Minister pakt files knooppunt Hoevelaken aan

donderdag 27 september 2018 Jan Willem Kerssies 93x gelezen

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft het ontwerp-Tracébesluitgetekend voor de volledige vernieuwing van het knooppunt Hoevelaken en de verbreding van de aansluitende delen van de A28 en A1.

Het grote wegproject zorgt ervoor dat het verkeer op de drukke wegen beter en veiliger kan doorrijden. Knooppunt Hoevelaken en de rijkswegen A1 en A28 rond het knooppunt staan in de File Top 50 op 8, 17 en 34. De bijna dagelijkse files worden mede veroorzaakt door de weefbewegingen die het verkeer moet maken en door de vele op- en afritten. 
  
Ernstig aan vernieuwing toe

Minister Van Nieuwenhuizen: “Knooppunt Hoevelaken is aan vernieuwing toe. Op het verouderde klaverblad en de aansluitende snelwegen loopt het verkeer vaak vast. We zetten met dit besluit een mooie stap voor de aanpak van de files bij Amersfoort. Tegelijkertijd zorgen we er met geluidmaatregelen voor dat de mensen die in de omgeving wonen minder last hebben van het verkeer.”
 
Gescheiden verkeer
Het doorgaande verkeer wordt bij het 'nieuwe' kruispunt gescheiden van het verkeer dat moet afslaan. Het tracé van de A28 en A1 wordt over ongeveer 32 kilometer verbreed. De plannen voorzien verder een aanleg of verhoging van geluidsschermen over een lengte van ongeveer 26 kilometer.

Plannen ter inzage
Het project Hoevelaken heeft een prijskaartje van 774 miljoen euro. De plannen liggen van 4 oktober tot en met 14 november 2018 ter inzage. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden starten in 2021. Om de verkeershinder voor de weggebruiker te beperken, bouwt de aannemer zoveel mogelijk vanaf werkterreinen aan de buitenzijde van de weg. Het project moet vanaf 2023 gereed zijn. 

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.