Minder stikstof in Vlaamse binnenstad

vrijdag 31 augustus 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 28x gelezen

Het circulatieplan in de Vlaamse binnensteden werpt zijn vruchten af. De hoeveelheid stikstof in Vlaamse binnensteden is met 18 procent teruggedrongen. De Brusselse ring heeft nog genoeg ruimte voor verbetering, zo blijkt uit metingen van de Vlaamse Milieu Maatschappij.

Vooraf aan het circulatieplan voerde het VMM gedurende tien maanden een proef uit om de luchtkwaliteit te meten, schrijft Het Laatste Nieuws. Zowel in drukke als minder drukke straten werd gemeten, om zo de balans op te kunnen maken. Toen het circulatieplan startte, is weer tien maanden gemeten. De resultaten zijn met elkaar vergeleken. 

Kleine kanttekening
Er is een kleine kanttekening aan de resultaten van het onderzoek. Zo is stikstof een factor die richting vervuiling door auto’s wijst, maar zegt niks over de algehele luchtkwaliteit. De Nieuw-Vlaamse Alliantie (NVA) had zo haar bedenkingen bij de uitkomsten. Zo zou er op bepaalde cruciale plekken helemaal niet gemeten zijn.

Dit artikel komt uit ReScape

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.