John Pommer nieuwe directeur CROW-KpVV

maandag 17 september 2018 Jan Willem Kerssies 55x gelezen

John Pommer is de nieuwe directeur van het Kennisprogramma Verkeer en Vervoer (CROW-KpVV), dat CROW uitvoert in opdracht van het IPO, De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en de Vervoerregio Amsterdam. Pommer (56) volgt hiermee Wim van Tilburg op, die veertien de scepter zwaaide.

John Pommer heeft ruime ervaring met programmamanagement op het snijvlak van overheid, bedrijfsleven en wetenschap; samen de ‘triple helix’ genoemd. In de eerste jaren van zijn carrière hield John zich bezig met modelontwikkeling voor Rijkswaterstaat en integrale ruimtelijke sociaal-economische vraagstukken voor Pb IVVS. Later werkte hij nog bij Connekt (publiekprivaat mobiliteitsplatform) en Transumo (Transition towards Sustainable Mobility). Hier ontwikkelde hij het procesmanagement dat nodig is om belangen van de verschillende partijen bijeen te brengen voor innovatieve en succesvolle samenwerkingsverbanden.

Projectleider
Vanaf medio 2013 tot en met 2016 heeft John voor CROW-KpVV een project geleid met als doel het verbeteren van de databeschikbaarheid en informatievoorziening voor decentrale overheden op het gebied van collectief vervoer (o.a. chipkaartdata en NDOV).

Eind 2015 is daar het programmamanagement van Collectief Vervoer bij gekomen. John heeft zich in die functie onder andere bezig gehouden met de aansluiting van NS bij de OV Klantenbarometer en bij de opzet van het dashboard deur-tot-deur (i.o.v. OV&Spoortafels).

Volgend jaar met pension
Wim van Tilburg draagt zijn werkzaamheden de komende maanden over aan John Pommer. Wim heeft inmiddels veertien jaar aan het hoofd gestaan van het KpVV-programma. Wim werkt bij CROW het komende jaar aan majeure projecten, zoals de vernieuwing van de OV-Klantenbarometer, de mobiliteitstransitie en implementatie van het Strategischplan Verkeersveiligheid. Medio volgend jaar gaat hij met pensioen.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.