John Pommer nieuwe directeur CROW-KpVV

maandag 17 september 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 59x gelezen

John Pommer is de nieuwe directeur van het Kennisprogramma Verkeer en Vervoer (CROW-KpVV), dat CROW uitvoert in opdracht van het IPO, De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en de Vervoerregio Amsterdam. Pommer (56) volgt hiermee Wim van Tilburg op, die veertien de scepter zwaaide.

John Pommer heeft ruime ervaring met programmamanagement op het snijvlak van overheid, bedrijfsleven en wetenschap; samen de ‘triple helix’ genoemd. In de eerste jaren van zijn carrière hield John zich bezig met modelontwikkeling voor Rijkswaterstaat en integrale ruimtelijke sociaal-economische vraagstukken voor Pb IVVS. Later werkte hij nog bij Connekt (publiekprivaat mobiliteitsplatform) en Transumo (Transition towards Sustainable Mobility). Hier ontwikkelde hij het procesmanagement dat nodig is om belangen van de verschillende partijen bijeen te brengen voor innovatieve en succesvolle samenwerkingsverbanden.

Projectleider
Vanaf medio 2013 tot en met 2016 heeft John voor CROW-KpVV een project geleid met als doel het verbeteren van de databeschikbaarheid en informatievoorziening voor decentrale overheden op het gebied van collectief vervoer (o.a. chipkaartdata en NDOV).

Eind 2015 is daar het programmamanagement van Collectief Vervoer bij gekomen. John heeft zich in die functie onder andere bezig gehouden met de aansluiting van NS bij de OV Klantenbarometer en bij de opzet van het dashboard deur-tot-deur (i.o.v. OV&Spoortafels).

Volgend jaar met pension
Wim van Tilburg draagt zijn werkzaamheden de komende maanden over aan John Pommer. Wim heeft inmiddels veertien jaar aan het hoofd gestaan van het KpVV-programma. Wim werkt bij CROW het komende jaar aan majeure projecten, zoals de vernieuwing van de OV-Klantenbarometer, de mobiliteitstransitie en implementatie van het Strategischplan Verkeersveiligheid. Medio volgend jaar gaat hij met pensioen.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.