Inspirerende projecten gezocht in kader living labs

donderdag 4 oktober 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 88x gelezen

Onderzoeksconsortia kunnen voorstellen indienen bij NWO over living labs rond transport, bereikbaarheid en mobiliteit. Voorwaarde is dat het gaat om voorstellen rond thema’s waarin maatschappelijke en wetenschappelijke uitdagingen én praktijkrelevantie bij elkaar komen.

De call Duurzame Living Labs is een initiatief van NWO en TKI Dinalog. De call heeft als doel om inspirerende projecten mogelijk te maken. Vernieuwing van het transport- en mobiliteitssysteem zal in ieder project de hoofddoelstelling zijn. Thema’s voor living labs zijn bijvoorbeeld emissievrije transportnetwerken en duurzame stedelijke mobiliteit en transport.

Het doorsnijdende thema is innovatieve business- en organisatiemodellen. Onderdeel van de voorstellen moet de Maatschappelijk Verantwoord Innoveren-benadering zijn.

Ruim twaalf miljoen beschikbaar
Indieners kunnen minimaal één en maximaal twee miljoen euro aanvragen. Het totale beschikbare budget is ruim twaalf miljoen euro. Daarnaast is er een verplichte cofinanciering van één derde van het totale projectbudget. Bij aanvraag van de maximale subsidie bedraagt het totale projectbudget dus minimaal driemiljoen.

Onderzoek indienen
Een voorstel kan worden ingediend door een senior onderzoeker aan een Nederlandse universiteit, lector aan een hogeschool of senior onderzoeker bij een TO2-instelling dan wel een NWO- of KNAW-instituut. Publieke of private stakeholders moeten bij het consortium betrokken worden, maar kunnen zelf geen aanvraag indienen.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.