Inspirerende projecten gezocht in kader living labs

donderdag 4 oktober 2018 Jan Willem Kerssies 85x gelezen

Onderzoeksconsortia kunnen voorstellen indienen bij NWO over living labs rond transport, bereikbaarheid en mobiliteit. Voorwaarde is dat het gaat om voorstellen rond thema’s waarin maatschappelijke en wetenschappelijke uitdagingen én praktijkrelevantie bij elkaar komen.

De call Duurzame Living Labs is een initiatief van NWO en TKI Dinalog. De call heeft als doel om inspirerende projecten mogelijk te maken. Vernieuwing van het transport- en mobiliteitssysteem zal in ieder project de hoofddoelstelling zijn. Thema’s voor living labs zijn bijvoorbeeld emissievrije transportnetwerken en duurzame stedelijke mobiliteit en transport.

Het doorsnijdende thema is innovatieve business- en organisatiemodellen. Onderdeel van de voorstellen moet de Maatschappelijk Verantwoord Innoveren-benadering zijn.

Ruim twaalf miljoen beschikbaar
Indieners kunnen minimaal één en maximaal twee miljoen euro aanvragen. Het totale beschikbare budget is ruim twaalf miljoen euro. Daarnaast is er een verplichte cofinanciering van één derde van het totale projectbudget. Bij aanvraag van de maximale subsidie bedraagt het totale projectbudget dus minimaal driemiljoen.

Onderzoek indienen
Een voorstel kan worden ingediend door een senior onderzoeker aan een Nederlandse universiteit, lector aan een hogeschool of senior onderzoeker bij een TO2-instelling dan wel een NWO- of KNAW-instituut. Publieke of private stakeholders moeten bij het consortium betrokken worden, maar kunnen zelf geen aanvraag indienen.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.