Ingebruikname Geluidsmeetnet Vliegbasis Leeuwarden

woensdag 21 november 2018 Jan Willem Kerssies 2 reacties 216x gelezen

Op maandagochtend 26 november 2018 wordt de eerste microfoon van het permanente Geluidsmeetnet rond Vliegbasis Leeuwarden officieel in gebruik genomen in het dorpshuis van Marssum. De eer is aan Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser, die als openingshandeling de website lanceert, die aan het geluidsmeetnet is gekoppeld.

Het traject om te komen tot de installatie van het Geluidsmeetnet begon in de Tweede Kamer met de motie-Eijsink, die vroeg om de plaatsing van een permanent geluidsmeetnet rond de vliegbases Leeuwarden en Volkel. De voorbereiding hiervan nam enkele jaren in beslag. In totaal worden er de komende tijd 16 microfoons in de regio geplaatst. Deze registreren het geluid van de vliegbewegingen op en rond de vliegbasis. Via de website is deze registratie te raadplegen door iedereen. De locaties zijn in overleg met de omgeving gekozen.

Vliegbasis Leeuwarden is het eerste militaire veld met jachtvliegtuigen waarbij een permanent geluidsmeetnet wordt geïnstalleerd. Komend jaar krijgt ook Vliegbasis Volkel eenzelfde geluidsmeetnet. Deze geluidsmeetnetten worden aangelegd door de firma Casper BV met wereldwijde ervaring met dergelijke meetsystemen.

Reacties

Reacties

D.T van der Kooi 16/03/2019 15:49

gaarne inzage in meting vliegtuig geluid rond Marsum.

R.H.Voorthuis 11/03/2019 23:12

Hoe kan ik de registratie van het geluid van vliegbewegingen volgen?

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.