Henk Stipdonk nieuwe directeur KiM

maandag 19 november 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 64x gelezen

Vorige week nam het KiM afscheid van George Gelauff, vandaag melden ze dat Henk Stipdonk is benoemd als directeur van het KiM. Stipdonk start op 1 februari in zijn nieuwe functie.

Stipdonk geeft momenteel leiding aan wetenschappelijk onderzoek bij de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid). Daarvoor was hij werkzaam bij Rijkswaterstaat.

Stipdonk studeerde Natuurkunde aan de Universiteit van Leiden. In 2013 hij aan de Technische Universiteit Delft gepromoveerd op de dissertatie “Road safety in bits and pieces; for a better understanding of the development of the number of road fatalities”.

Stipdonk: "Ik vind het een geweldige eer om directeur te worden van het KiM. Het KiM heeft een team dat alles weet over mobiliteitsontwikkelingen en de factoren die ertoe doen. De KiM-thema’s staan voortdurend in de schijnwerpers. Ik heb enorm veel zin om daar deel van uit te mogen gaan maken.”

Tot 1 februari zal Arjen ’t Hoen de functie van directeur KiM waarnemen.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.