Gouden RAI Wiel voor oud-minister Schultz

dinsdag 27 maart 2018 Guus Puylaert 0 reacties 40x gelezen

Tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner heeft Steven van Eijck, voorzitter van RAI Vereniging, het Gouden RAI Wiel 2018 uitgereikt aan oud-minister Melanie Schultz van Haegen. Zij werd door de jury geroemd vanwege haar bijdrage aan de introductie van autonoom rijdende auto’s en truck platooning.

Melanie Schultz heeft gedurende twee kabinetsperioden (2010-2017) het ambt van minister van IenM vervult. Gedurende deze periode heeft zij op uiterst effectieve wijze het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie aangegrepen om de Europese landen op één lijn te brengen voor de  introductie van autonoom rijdende auto’s en truck platooning. De Declaration of Amsterdam was hiervan het tastbare resultaat.

 

Niet alleen roemt het Comité van aanbeveling Schultz om haar bijdrage aan autonoom rijden. Gedurende haar ministerschap heeft zij zich consequent en voortvarend ingezet op het benutten van nieuwe technologie om de mobiliteit aangenamer en efficiënter te laten verlopen met het programma Beter Benutten. Met een veelheid aan lokale en regionale projecten is veel ervaring opgedaan hoe nieuwe technologie het gedrag van reizigers in de gewenste richting kan sturen.

 

Haar ministerschap kenmerkte zich door een persoonlijke stijl van open staan voor argument, ruimte maken om eerder ingenomen standpunten bij te sturen en helder waar het om keuzes ging. Het zijn al deze kwaliteiten en initiatieven die het Comité van aanbeveling van Het Gouden RAI Wiel 2018 er toe hebben gebracht mevrouw Melanie Schultz van Haegen voor te dragen voor deze prestigieuze prijs.

 

Het Gouden RAI Wiel

Het Gouden RAI Wiel is in 2003 in het leven geroepen om personen of instellingen te eren en te stimuleren, die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin. Eerdere prominenten en instellingen die de prijs in ontvangst mochten nemen waren onder andere ruimtevaarder Wubbo Ockels, Pieter van Vollenhoven, de ANWB, de afdeling Advanced Automotive Design van de TU Delft, het SWOV en het KiM. Dit jaar vond de uitreiking plaats tijdens het RAI Mobiliteitsdiner in de Ridderzaal, ter ere van het 125 jarig bestaan van RAI Vereniging.

Het vijfkoppige Comité van aanbeveling van Het Gouden RAI Wiel bestaat uit voorzitters van diverse belangenorganisaties. Naast RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck hebben in de jury zitting Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Maxime Verhagen (Voorzitter Bouwend Nederland), Frits van Bruggen (Hoofddirecteur ANWB) en Berto Eckhardt (Bondsvoorzitter BOVAG).

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.