Filedruk 20 procent hoger dan jaar geleden

dinsdag 3 juli 2018 Guus Puylaert 0 reacties 109x gelezen

In de eerste zes maanden van 2018 is de filezwaarte in Nederland met 20 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit de meest recente filecijfers van de ANWB.

Vooral in maart, april en mei stonden dit jaar meer files. In juni was het aantal files daarentegen juist veel minder. De toegenomen filezwaarte is vooral merkbaar bij de grootste knelpunten op het Nederlandse wegennet en tijdens de ochtend- en avondspits, schrijft de ANWB.

De bond merkt op dat ook het aantal incidenten op de weg is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft volgens de bond sterk bijgedragen aan de toegenomen filezwaarte.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.