Fabrikant Stint vraagt faillissement aan

maandag 29 oktober 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 34x gelezen

Omdat er niet meer aan de financiële verplichtingen kan worden voldaan, vraagt de fabrikant van de Stint vandaag faillissement aan. Dat melden de NOS en de Volkskrant.

Omdat er twijfels waren over de technische constructie van de elektrische bolderkar, besloot minister Van Nieuwenhuizen (IenW) op 1 oktober dat de Stint niet meer de weg op mocht. Sindsdien zijn kopers afgehaakt en stopten de inkomsten vanuit leasecontracten. Vorige maand kwamen bij een ongeluk in Oss vier kinderen om het leven toen een Stint op een trein botste.

Direct gevolg
Volgens Edwin Renzen, de eigenaar van Stint Urban Mobility, is de faillissementsaanvraag een rechtstreeks gevolg van het besluit van de minister om de Stint van de weg te halen. “Er komt niks meer binnen, terwijl er veel geld uitgaat aan lonen, panden, brandstoffen, voertuigen en juridische kosten. En onze leveranciers moeten voor 31 oktober het derde kwartaal van de omzetbelasting afdragen, dus die willen ook hun geld zien”, zegt Renzen tegen de Volkskrant.  

Gang naar de rechter
Het besluit van de minister zorgde ervoor dat een gastouderbureau uit Almere naar de rechter stapte. Hierover doet de rechtbank donderdag uitspraak. Het zal volgens Renzen geen invloed hebben op de toekomst van de Stint. “Daarvoor is er inmiddels te veel twijfel gezaaid over de betrouwbaarheid en de veiligheid van de Stint.”

Renzen probeerde de afgelopen weken de minister te overtuigen dat de Stint veilig is. Samen met deskundigen van de Universiteit Twente en TU Eindhoven is er gewerkt aan een verbeterplan. Daarin worden extra mogelijkheden beschreven om de Stint te laten stoppen als deze door een technisch mankement blijft rijden.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.