Eerste EffectGesprek zoomt in op 'bewegen in het groen'

donderdag 15 februari 2018
timer 2 min
Wat is er voor nodig om mensen met een lage gezondheidsverwachting in beweging te krijgen? Daarover wil de redactie van GroenEffect met u in gesprek tijdens het eerste EffectGesprek, op donderdag 15 maart. Tijdens de bijeenkomst dient natuur- en recreatiegebied De Groenzoom als voorbeeldcasus.

De Groenzoom is een stadsrandzone van ongeveer 500 hectare groot, gelegen onder de rook van Den Haag en Rotterdan. Het gebied strekt zich uit tussen Berkel-Rodenrijs, Pijnacker en de wijk Zoetermeer-Rokkeveen en is waterrijk en groen gebied.


De beheercombinatie, bestaande uit BTL en Groen-aannemingsbedrijf Punt B.V., onderhouden en beheren het gebied. Eén van de punten waar aandacht voor is, is het verder stimuleren van het gebruik van de stadsrandzone voor een brede doelgroep, waaronder mensen die het risico lopen op blijvende gezondheidsklachten. Met als achterliggende gedachte: bewegen in het groen is gezond.


Tijdens het EffectGesprek willen de initiatiefnemers met u op zoek naar passend antwoord op de vraag: '‘Hoe maak je het stedelijk gebied beweegvriendelijk voor mensen met een lage gezondheidsverwachting?"

Aanmelden

Het EffectGesprek, met als thema 'bewegen in het stadsgroen', vindt plaats op 15 maart van 13.00 tot 17.00 uur. De kosten voor deelname zijn 95 euro. Wilt u er bij zijn? U kunt zich hier aanmelden.

Natuur- en recreatiegebied de Groenzoom. Foto: © Cor Noorman

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.