Door Greenwheels 18.700 minder auto’s in de stad

donderdag 13 september 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 188x gelezen

Adviesbureau Goudappel Coffeng heeft in augustus 2018 het effect onderzocht van Greenwheels deelauto’s op steden. Het blijkt dat Greenwheels klanten letterlijk meer ruimte creëren in de stad. Gezamenlijk houden zij 18.700 auto’s van straat.

De klanten van Greenwheels hebben daarnaast een lager autogebruik. Wim Korver, directeur van Goudappel Coffeng, zegt hierover. “Zij maken minder autoritten dan gemiddeld. Totaal rijden gebruikers 81 miljoen kilometers per jaar minder, goed voor een CO2-besparing van 14.500 ton. Deze ritten maken Greenwheels klanten nu voornamelijk met openbaar vervoer en fiets.”

Milieuwinst te behalen

Er is nog veel milieuwinst te behalen door een beter aanbod van elektrisch vervoer vinden ze bij Greenwheels. Andrew Berkhout, directeur Greenwheels: “ 88 procent van onze klanten staat open voor een elektrische auto en meer dan de helft is zelfs bereid hiervoor iets meer te betalen. Tegen de achtergrond dat autodelen nu pas echt lijkt door te breken is het potentieel groot.”

Greenwheels heeft haar klantenbestand verdubbeld in de laatste drie jaar en in de markt voor autodelen zit nog veel potentie. “Daarmee is een besparing van ruim één Megaton CO2 mogelijk. Dit staat gelijk aan de uitstoot van alle stadsbussen in Nederland”, zegt Berkhout.

Samenwerking met de NS

Daarnaast kondigt Greenwheels een samenwerking aan met NS. Samen lanceren zij twee Volkswagen e-golfs.  De elektrische deelauto’s zijn vanaf 13 september te vinden bij Rotterdam Centraal en station Driebergen-Zeist. “We introduceren geleidelijk en zullen op korte termijn ook vijf elektrische auto’s in Den Haag plaatsen” aldus Berkhout.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.