CVS-prijzen 2018 uitgereikt

maandag 26 november 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 193x gelezen

Donderdag 22 november zijn de winnaars van de CVS-prijs 2018 bekend gemaakt. Dit gebeurde tijdens de 45e editie van het Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk (CVS), dit jaar gehouden in Amersfoort. Het CVS is hét verkeersplanologisch congres in Nederland en Vlaanderen, waar adviseurs, beleidsmedewerkers en wetenschappers elkaar jaarlijks ontmoeten en elk hun paper presenteren.

De eerste prijs is dit jaar voor Stefan de Graaf, Jan Willem Catshoek en Henk van den Brink. Zij hebben een paper geschreven met de titel: Waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe? Mobiele Telefonie Data geeft eindelijk antwoordVolgens de jury komt de ontwikkeling van het gebruik van Mobiele Telefonie data voor verkeer- en vervoer steeds een stapje verder. De jury was erg onder de indruk van dit paper, waarin zowel de theorie als de praktische toepassing van Mobiele Telefonie Data beschreven wordt. De jury vindt het mooi om te zien hoe de kwaliteit van de data zorgvuldig getoetst wordt en eerlijk gesproken wordt over voor- en nadelen. Bovendien werd dit alles op een heel begrijpelijke manier opgeschreven en waardeert de jury het dat kennis over de ontwikkelingen met iedereen gedeeld wordt.

Stress tijdens treinreis
De tweede prijs is gegaan naar Mark van Hagen en Martijn Vos die in hun paper Stress meten tijdens de treinreis vernieuwend onderzoek laten zien waarmee met een eyetracking bril en een health patch stress is gemeten voor en na een treinreis. Deze nieuwe technieken leggen mooi onderbewuste momenten van stress bloot die uit traditioneel onderzoek niet naar voren komen. De derde prijs is dit jaar voor Marc Kaelani die met het paper Het vaststellen van de causale bi-directionele relatie tussen actief reizen en gezondheid de relatie tussen actief reizen en gezondheid onderzocht om meer licht te werpen hoe deze elkaar beïnvloeden. 

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.